INFRA žiarenie Nová generácia sušenia spočíva v INFRA žiarení, ktoré sa dá prirovnať k slnečným lúčom. Potraviny sú tak sušené rovnako prirodzene ako na slniečku, akurát bez škodlivého UV žiarenia. Infračervené žiarenie suší rýchlejšie a zachováva v potravinách viac vitamínov, enzýmov, minerálov a vlákniny ako bežné sušenie bez INFRA. U mäsa a rýb navyše pôsobí proti rozkladu. Vo vybranom programe s INFRA tak môžete usušiť napríklad paradajky, mäso, huby, bylinky a ďalšie potraviny. 5 prednastavených programov Sušička ovocia má celkom 4 programy pre sušenie a 1 pre sterilizáciu. Program "ovocie" je nastavený špeciálne na sušenie ovocia. Na sušenie zeleniny jednoducho poslúži program "zelenina". V programe "mäso" si môžete urobiť obľúbené jerky, ktoré sa inak sušia v rúre niekoľko desiatok hodín s nutnosťou meniť stupne teploty. V programe "jogurt" pripravíte prvotriedny domáci jogurt ako z mliekarne. Posledný prednastavený program sterilizácia sušičku ovocia krásne vyčistí. Ručný program Ak nechcete využiť žiaden z prednastavených programov, môžete si vybrať ručný program, u ktorého si nastavíte čas aj teplotu podľa potreby. Teplotu môžete nastaviť v rozmedzí od 35 °C do 75 °C. Čas sušenia je možný až 99 hodín. Praktická údržba Už vás nebude prechádzať chuť na chutné, zdravé krížalky z jabĺk, sliviek či hrušiek, kvôli nepohodlnému a zdĺhavému umývaniu sušiacich plátov. Súčasťou príslušenstva je odkvapkávacia tácka a 5 nerezových sušiacich plátov, ktoré môžete umývať v umývačke riadu. Hlavnou prednosťou nerezu je vyššia odolnosť. Jednou z ďalších výhod je to, že sa nahrievajú a tým urýchľujú proces sušenia.